Slagingspercentage Rijscholen

Hoe belangrijk zijn de slagingspercentages van rijscholen en wat zijn slagingspercentages? 

Een slagingspercentage van een rijschool is het aantal leerlingen dat binnen een gemeten periode slaagt in verhouding met alle leerlingen van de rijschool in deze periode.

Natuurlijk, het slagingspercentage van een rijschool geeft je een bepaalde indruk, maar het blijven toch cijfertjes. Hoe belangrijk is deze informatie nou eigenlijk voor jou als (aspirant) leerling?

Uit ervaring kunnen wij zeggen dat het vooral belangrijk is dat je je op je gemak voelt in de auto en – vooral ook – of het klik met jouw rijleraar. Jouw rijleraar zal aanvoelen wanneer je klaar bent voor het examen en dit verschilt natuurlijk per leerling. De ene heeft het eenmaal sneller in de vingers dan de andere.

Het belangrijkste is niet dat je snel je rijbewijs haalt, maar dat je jouw rijbewijs haalt zodra je de volledige controle over de auto hebt en de veiligheid van jezelf en van anderen gewaarborgd zijn.

Het slagingspercentage zegt dus wel iets, maar niets over de kwaliteit van de rijschool. Je weet bijvoorbeeld niet hoeveel lessen een leerling heeft afgenomen voordat deze examen heeft gedaan en slaagde voor zijn praktijkexamen. 

Het gemiddelde slagingspercentage van alle rijscholen in Nederland ligt volgens het CBR* bij het eerste praktijkexamen op 50,5%, bij de herexamens ligt dit op 49,6%.

Als je op zoek bent naar een goede rijschool waarmee het klikt, dan kun je op onze website in 3 korte stappen een oproep plaatsen. Kies bijvoorbeeld of je in een bepaald automerk wilt rijden, of je liever een mannelijke of vrouwelijke instructeur wenst of welke talen jouw instructeur spreekt.

Je hebt  de mogelijkheid tot direct contact met de rijschool of rijleraar. Vervolgens kun je zelf beslissen of je wel of niet met een rijschool in zee wilt gaan.

Naast de slagingspercentages die je bij het CBR kunt raadplegen hebben wij ook een eigen review systeem. Deze beoordelingen werden ingevuld door leerlingen die van onze gratis hulpsite gebruik hebben gemaakt en helpen jou weer ietsje verder helpen om een goede keuze te maken. 

Deze dienst is geheel vrijblijvend... en voor jou als rijschoolzoekende gratis!

Plaats gratis oproep & vergelijk rijscholen met onze gratis tool

 *Op de speciale website van het CBR kun je meer over lezen over slagingspercentages.